Škola košarke „ Dražen Petrović“ Šibenik pobjednik IV. Međunarodnog turnira „Plandovo 2017“

Proteklog vikenda, u Malom Mošunju, u Vitezu, u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, odigrao se IV. po redu međunarodni košarkaški turnir „PLANDOVO 2017.“ na kojem su pravo sudjelovanja imali dječaci rođeni 2003. i mlađi, tj. pioniri. U dva dana, imali smo priliku vidjeti dosta lijepih košarkaških poteza koje su nam prezentirali mladi košarkaši iz Šibenika, Nove Gradiške, Mostara, Sarajeva, Zenice i Viteza.
Odigrano je ukupno 9 utakmica turnira, u kojem su svi posjetitelji imali priliku uživati u prelijepim košarkaškim potezima mladih košarkaša.
Nakon prvog dana turnira, najviše u svojim grupama pokazale su dvije Škole košarke, u grupi A, ŠK „Gen“ Sarajevo, a u grupi B, ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, koji su svojom igrom zaslužili glavnu utakmicu turnira u nedjelju. Po jednu pobjedu i jedan poraz, ostvarili su domaćin turnira i organizator, ŠK „Prvi koš“ Vitez i KK „Nova Gradiška“ Nova Gradiška, te su tako dobili priliku da se bore za prelijepu statuu za treće mjesto. Nakon prvog dana turnira, bez pobjeda su ostali mladi košarkaši HKK „Zrinjski“ Mostar i KK „Vukovi“ Zenica, te su igrali utakmicu za peto mjesto.
U nedjelju, u utakmici za peto mjesto, KK „Vukovi“ iz Zenice slavili su rezultatom 48-45. U utakmici za treće mjesto, KK „Nova Gradiška“ je pobjedila ŠK „Prvi koš“ Vitez 76-36, te su tako pioniri iz Nove Gradiške osvojili treće mjesto. U već najavljenoj finalnoj utakmici, svoju dominaciju tokom čitavog turnira potvrdili su pioniri ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, te slavili protiv ŠK „Gen“ Sarajevo rezultatom 81-32.
Najbolji u šutiranju trojki je dječak iz ŠK „Gen“ Sarajevo, Andre Vlašić, koji je u finalu ubacio 5 od 10 lopti. Najbolji strijelac turnira je Juraj Pleadin (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik) – odličan mladi čovjek, a još bolji košarkaš, koji je tokom čitavog turnira pokazivao svoj veliki košarkaški talent.
Najbolju petorku turnira svojim igrama zaslužili su: Darian Okuka (ŠK „Gen“ Sarajevo), Juraj Pleadin (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik), Tomislav Ivišić (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik), Aleksandar Smiljanić (KK „Nova Gradiška“ Nova Gradiška) i domaći dečko Karlo Sučić (ŠK „Prvi koš“ Vitez).
MVP turnira zasluženo je Antonio Klarin (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik).
„Prije svega, zahvaljujemo svim gostima, trenerima, djeci, koji su došli na naš turnir i u dva dana se trudili predstaviti se u najboljem svjetlu. Hvala našim članovima, roditeljima naših članova, koji su se potrudili da dječacima iz ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik u dva dana nadomjeste njihov dom.

Hvala kadetima i kadetkinjama ŠK „Prvi koš“ Vitez, koji su radili na zapisničkom stolu i u organizaciji oko hrane i pića, jer su napravili veliki posao u dva dana. Hvala dobrim ljudima koji su pomogli organizaciju i bez kojih bi ovaj turnir bilo teško organizirati. Sretni smo da smo prepoznati kao pozitivan kolektiv, koji ostvaruje i dobre rezultate i gaji dobre odnose sa svim klubovima u državi a i šire, a posebno da smo prepoznati od lokalne zajednice, grada, općine, županije.

Nadam se da se vidimo i dogodine- kažu iz Škole košarke Prvi koš Vitez!“