SKEI 2016 u Vitezu okupio studente iz BiH, Hrvatske i Srbije

Prva međunarodna studentska konferencija ekonomije i informatike SKEI 2016, u organizaciji Sveučilišta “Vitez”, okupila je u subotu u Vitezu studente iz BiH, Hrvatske i Srbije, koji su u okviru šest sesija prezentirali 63 znanstvena rada iz oblasti ekonomije, poslovne informatike i poslovnog prava.

Cilj konferencije je omogućiti transfer znanja i poslovno povezivanje studenata, profesora i gospodarstvenika, te ostalih zainteresiranih u oblasti menadžmenta i marketinga, poduzetništva, financija i računovodstva, kao i poslovne informatike.

Pozdravljajući učesnike i goste SKEI 2016, rektor Sveučilišta “Vitez”, prof.dr. Mirko Puljić ponovio je važnost organiziranja ovakve vrste konferencije budući da su njezini glavni akteri studenti iz cijele BiH te iz susjednih zemalja, od kojih, kako je naglasio, očekuje značajnu ulogu i u budućnosti u razvoju visokoga obrazovanja te u nastavku razvijanja suradnje među sveučilištima u BiH, zemalja regije ali i šire.

Čestitajući na organiziranju Međunarodne studentske konferencije, sudionike i goste pozdravila je i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB Katica Čerkez poručujući kako nam trebaju nove ideje koje će dati doprinos razvoju visokoga obrazovanja, a time i napretku cijeloga društva.

Prodekanesa Fakulteta poslovne ekonomije, doc.dr. Jamila Jaganjac, glavna programska koordinatorica SKEI 2016, izjavila je kako je među prijavljenim radovima veliki broj kvalitetnih znanstvenih radova koji pružaju praktična rješenja za one koji se žele baviti praksom, te onih sa istraživačkim elementima za sve studente koji se žele baviti akademskim radom.

Na svečanosti otvaranja Studentske konferencije obratila se i mr. Zumreta Galijašević (doktorska kandidatkinja na Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilišta “VITEZ”), članica Europske mreže za neovisan život osoba s invaliditetom, koja je, obraćajući se učesnicima i gostima u prepunoj kongresnoj dvorani, prenijela svoja iskustva i ukazala na značaj neovisnog života čiji se Europski dan obilježava 5.svibnja.

Neovisan život znači slobodu izbora, znači da sami biramo stil i način života, da sami odlučujemo. Ova konferencija studenata ekonomije i informatike posebno je značajna jer je i ekonomsko i informatičko osnaživanje vrlo bitno za osobe s invaliditetom, kazala je mr. Zumreta Galijašević, zahvalivši se Sveučilištu/Univerzitetu „Vitez“ na podršci i doprinosu u obilježavanju Europskog dana neovisnog života.

Izvor: vitez.info