ŠK VITEZ 2013 SA GARIJEM KASPAROVIM

Međunarodni šahovski festival za mlade Adriatik 2017 koji se održao od 22.do 27. kolovoza 2017 .u Crikvenici u organizaciji Fond Garry Kasparov Adriatik.

Gdje su se okupila djeca iz cijele Evrope a veliku čast je imala škola šaha ŠK Vitez 2013 jer je bila pozvana da bude učesnik kampa Garija Kasparova.

Inače lgendarni ruski šahist i bivši svjetski prvak Garry Kasparov nakon 12 godina pauze vratio se u šahovsku arenu nastupom na turniru u St. Louisu gdje se ogleda s najboljim velemajstorima današnjice.

Velika je čast što je Gari Kasparov prišao i zagrlio našu djecu i time otvorio vrata našem klubu u projektu:

“Šah uz školu” kojeg podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Projekt se temelji na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima i utjecaju šaha u razvoju mladih.
Škola šaha ŠK Vitez 2013 dobiva sve veća i veća priznanja svojim radom i tako na najljepši način predstavlja grad Vitez.

Sudionici škole šaha na kampu Garija Kasparova bili su : Milena Bertović, Filip Šarić , Luka Šarić i trener Mile Bertović
.
Ovom prilikom ističemo da je ŠK Vitez 2013 već pet godina organizator Međunarodnog šahovskog turnira za mlade koji okuplja šahiste susjednih država i cijele Bosne i Hercegovine.