Senzacija: Stipe Miočić za dva tjedna bori se za titulu prvaka!

Iznenađen sam, ali i spreman. To je ono za što sam trenirao. Uzet ću pojas. On je moj, rekao je Miočić, koji će se boriti protiv Werduma nakon ozljede Velasqueza.

Cain Velasquez otpao je zbog ozljede leđa, a Stipe Miočić dobio je šansu za napad na UFC titulu kraljevske kategorije prije nego je mogao sanjati! Velasquez se trebao boriti protiv Fabrizija Werduma, čovjeka koji mu je oteo UFC pojas, ali je odustao zbog neugodne ozljede i UFC je pozvao američkog Hrvata.

Vijest je objavio prvi čovjek UFC-a Dana White, ali i UFC na službenoj stranici.

Stipe Miočić borit će se protiv Brazilca Fabricija Werduma za naslov na UFC 196 priredbi u Las Vegasu 6. veljače. Velika šansa otvorila se Stipi koji će u oktogon 34 dana nakon što je u 53 sekunde razbio bivšeg UFC prvaka teške kategorije Andreja Arlovskog u prošloj borbi.

– Neke stvari dogode se iznenada. Nikad ne znate. Morate biti spremni. Iznenađen sam, ali i spreman. Presretan sam što sam dobio šansu. To je ono za što sam trenirao. Uzet ću pojas. On je moj – rekao je Stipe Miočić.

Neće biti lako. Iako je pobijedio Arlovskog u 53 sekunde, Stipe će u ring 34 dana nakon toga. A to je malo vremena za oporavak. Pustimo to što je meč protiv Arlovskog bio kratak, ali tu su pripreme za taj meč, kao i snaga i energija koju je Stipe potrošio na to. Sad će opet u ring u borbi života. A ima dva tjedna da se pripremi.

– Kad ti ovakva šansa pokuca na vrata, prihvatiš je. Nisam prestao trenirati od zadnje borbe. Bit će vatrometa 6. veljače. Moj dan dolazi – napisao je Stipe na Facebooku.

Izvor: 24sata.hr