Sastanak partnerskih organizacija SEC p. j. Travnik „Obrazovne mjere kao instrument poboljšanja kvalitete socijalno -zdravstvenih usluga SBK/KSB“

Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno – edukativni centar“ (SEC) p.j. Travnik je na Vlašiću, 06. 05. 2016.godine  je organizirala sastanak partnerskih organizacija na temu „Obrazovne mjere kao instrument poboljšanja kvalitete socijalno-zdravstvenih usluga u SBK/KSB.

Pojava novih rizika koje sa sobom nosi suvremeno društvo i moderan način života stavljaju pred profesije angažirane u sustavu socijalne i zdravstvene skrbi izazove iznalaženja novih načina suočavanja s rastućim problemima.

Da bi poboljšali socijalne i zdravstvene usluge potrebno je i educirati kadar, a samim tim i  isplanirati obuke koje se trebaju nalaziti u obrazovnoj ponudi na području SBK/KSB.

Na sastanku partnerskih organizacija bili su predstavnici  resornog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Zavoda za javno zdravstvo Travnik, Hrvatske bolnice „Dr. Fra Mato Nikolić“, Centara za socijalni rad Travnik i Jajce, Udruge „Naša djeca“ Kiseljak, kao i specijalizirane ustanove koje skrbe za osobe treće životne dobi „Kuća njege“ Novi Travnik, „Naš dom“ Travnik i „Sveti Josip“ Vitez.

Sastanak partnerskih organizacija SEC-a p.j. Travnikvodio je projekt menadžer SEC-a, Zlatko Malić uz prisustvo voditeljice podružnice, Zvjezdane Nakić.

Razgovaralo se o stanju u socijalnom i zdravstvenom sektoru SBK/KSB, kao i mjerama koje su poduzete za njegovo poboljšanje u prethodnom periodu.

Kroz marljivi rad, aktivnu diskusiju i zajedničko planiranje zajednički su ustanovljene obrazovne potrebe, a definiran je i obrazovni plan koji će nam poslužiti kao instrument za poboljšanje kvalitete socijalno-zdravstvenih usluga u narednom periodu u SBK/KSB.

Rad ustanove za obrazovanje odraslih „Socijalno – edukativni centar“ (SEC) financijski podržava Vlada Austrije i Austrijska razvojna suradnja.