Vijesti iz BiH

Saša Magazinović imenovan u Predsjedništvo Partije Evropskih Socijalista

Predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović imenovan je na poziciju člana Predsjedništva Predsjedništva Partije Evropskih Socijalista (PES).

Magazinović je duži niz godina aktivan na polju međunarodne politike. Prije izbora na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP BiH, vodio je Sekretarijat za međunarodnu saradnju SDP BiH. Pored toga, član je Zajedničke komisije za Evropske integracije Parlamenta BiH i delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je jedina politička stranka ljevice iz Bosne i Hercegovine koja je članica Socijalističke internacionale (SI) i Partije Evropskih Socijalista (PES).

Snažno opredjeljenje SDP BiH je nastavak angažmana na promociji ideja evropske ljevice, kako u Bosni i Hercegovini, tako i van granica naše države, te angažman na promociji politike jednakosti i pravde.

BiH na svom evropskom putu treba jake međunarodne partnere, a SDP BiH, kao članica Partije Evropskih Socijalista, druge najjače grupacije u Evropskom parlamentu, ima tu podršku.

(SDP BiH)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend