Sarajevski kiseljak na tržištu Saudijske Arabije

Sarajevski kiseljak i distributer Natwan International Trading Est Branch potpisali su desetogodišnji ugovor o distribuciji prirodne mineralne vode iz BiH na tržište Saudijske Arabije.
Tim partnerstvom Sarajevski kiseljak je ušao na veliki broj prodajnih lokacija u Saudijskoj Arabiji, a u planu je širenje na sve države Perzijskog zaljeva.
Prva isporuka, tri kontejnera s više od 100.000 boca, krenula je danas, a tom događaju prethodili su višemjesečni dogovori i prilagodbe specifičnostima tog zahtjevnog tržišta.
Direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sarajevski kiseljak Davor Čičić istakao je da su ponosni što je kvalitet njihovih proizvoda prepoznat i što se stalno otvaraju prilike za plasiranje na nova tržišta.
– S obzirom na to da je riječ o sklopljenom poslu koji obuhvata značajnu količinu, očekujemo da će se ovo uveliko pozitivno odraziti na ovogodišnje izvozne rezultate. Mi ćemo i dalje raditi na jačanju naše pozicije kako na ovom tržištu tako i na ostalim – dodao je Čičić.
Sarajevski kiseljak trenutno više od 30 posto proizvodnje plasira na tržišta Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije i Danske, priopćeno je iz te kompanije.

 

 

(Izvor:dnevnik.ba)