Sanja: Imala sam odličan brak i prijatelja, ali život ide dalje…

Glazbenica i jedno od najpoznatijih televizijskih lica u intervjuu za Cover Style progovorila je o tome kako je nakon smrti voljenog supruga Nenada Šarića ponovno pronašla sreću.

 

Prošlo je pet godina od kako joj je preminuo voljeni suprug, bubnjar sastava Novi Fosili, Nenad Šarić. Sanja Doležal (54) se danas trudi što više uživati u svakom novom danu. Imala je, govori, odličan brak i dobrog prijatelja, ali život ide dalje.

Igor Kralj/Pixsell | Autor: Igor Kralj/Pixsell Foto: Igor Kralj/Pixsell

Okružena obitelji i bližnjima ljetne mjesece provela je kupajući se i uživajući u kući na Mrežnici. U pauzama je odlazila na koncerte u Sloveniju, koje je imala s kolegama iz benda, Vladimirom Kočišem Zecom i Marinkom Colnagom.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

– Trudim se što više odmarati, čitati i obrađivati vrt. Trenutačno nemam televizijskih angažmana pa sam zauzeta angažmanima oko kuće. Posljednjih godina jako se posvećujem zdravoj prehrani pa puno učim i istražujem o tome. Iako sam sklona debljanju te se nedovoljno bavim tjelovježbom, pazim što jedem, no kad poželim bez problema se zasladim sladoledom ili pizzom – govori Sanja.

 

Šuma, ptičji pjev i zvuk potoka samo su neke stvari koje joj donose mir. Često pozove prijatelje na roštilj pa s njima uživa uz dobro vino i glazbu. Najdraža ekipa ipak su joj kćer Lea i sin Luka, odrasli i samostalni mladi ljudi na koje je izuzetno ponosna. Iako još uvijek studira, 19-godišnja Lea se pokazala kao iznimno glazbeno talentirana mlada djevojka koja se pokazala vještom u pisanju tekstova pa je tako napisala glazbu i stihove za glazbeni duet Sanje Doležal i Alena Islamovića. S druge strane, Luka, koji jako voli glazbu, 2013. godine je umjesto muzičke škole upisao Prirodoslovno-matematički fakultet. Čime god da se djeca odluče baviti, Sanja kaže, apsolutno stoji uz njih.

 

‘Ne znam kakav sam autoritet, trebalo bi njih pitati. Uglavnom sve rješavamo uz razgovor koji nekad uspije, a nekad i ne. Roditelji ne mogu spriječiti da djeca pogriješe, ali mogu biti uz njih kad se to dogodi. Moja su djeca već odrasli ljudi. Polako idu svojim putem i to tako treba biti. Nisam posesivna majka, ponosna sam na njih i mogu ih samo podržati u njihovim izborima’– rekla nam je Sanja.

Da život nakon 50-te itekako može biti zanimljiv i dinamičan, zna i Sanja koja s dečkima iz benda doslovno svaki put kad idu na svirku ima ‘mali maturalac’. Smiju se do suza i kvalitetno zafrkavaju. Od kad su joj djeca odrasla Sanja ima puno više vremena za sebe. Kad je sama najčešće uživa slušajući jazz i soul glazbu te omiljenu klasičnu glazbu. Početkom godine Sanja se prvi put u javnosti pojavila s markantnim Antom Stojakovićem uz kojeg se nije prestajala smješkati. Iako je zatajila postoji li između njih više od prijateljstva Sanja je samo rekla kako je zbog ljubavi spremna na sve.
‘Vjerujem u ljubav i u to da ona budi najbolje u nama. Ludosti su uglavnom rezervirane za mladost, u zrelim godinama, zrelije i opreznije pristupaš ljudima’ – rekla je Sanja koja se veseli povratku na televizijske ekrane te otkriva da trenutačno pregovara oko nekih novih projekata.

(24sata.hr)