S Večernjakovim pečatom u Rim ide Karla Gudelj iz Viteza koja je glasovala za Dalića

Vi ste ozbiljni? Pa ne mogu vjerovati – to su bile prve riječi Karle Gudelj, mlade Vitežanke koja je izvučena u nagradnoj igri Večernjakova pečata među desecima tisuća kupona onih koji su davali svoje prijedloge za Osobu godinu, a na temelju čega je ocjenjivački sud donio konačnu odluku.

Karla je, kao i najveći broj žitelja iz čitave BiH, glasovala za Zlatka Dalića. Glavna nagrada koju je Karla Gudelj osvojila je putovanje u Rim.

Ona će, sama ili s još jednom osobom, ovisno kako odluči, otići u Vječni Grad, a putovanje daruje dugogodišnji prijatelj Večernjakova pečata G-tour Međugorje.

Kako je priopćeno iz G-toura, putuje se relacijom Mostar – Dalmacija – Padova – Rim – Asiz. – Polazak iz Mostara je 2. lipnja u 19 sati. Zatim slijedi vožnja autocestom kroz Hrvatsku i Sloveniju do Padove.

Po dolasku u Padovu planiran je obilazak svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića i sv. Ante Padovanskog. Kasnije se putuje za Montecatini Terme u blizini Firence. Po dolasku, smještaj u hotel, zatim večera i noćenje. Dan kasnije, poslije doručka slijedi nastavak putovanja do Orvieta.

Obilazak “grada na stijeni”, s najljepšom gotičkom katedralom u Italiji, gdje se nalazi uspomena na euharistijsko “čudo iz Bolsene”. Nastavak putovanja do Rima. Po dolasku, obilazak bazilike sv. Pavla izvan zidina. Onda odlazak u hotel, večera i noćenje. Dana 5. lipnja planirana je audijencija kod pape Franje te poslije obilazak bazilike sv. Petra.

Poslijepodne je razgledavanje Rima. Nakon divnog dana slijedi povratak u hotel za večeru i noćenje. Cjelodnevni obilazak Rima planiran je 6. lipnja.

Poslijepodne je slobodno za samostalno razgledavanje, a onda slijedi povratak u hotel, večera i noćenje. Sutra se putovanje nastavlja prema Asizu. Po dolasku, sveta misa i obilazak znamenitosti vezanih za sv. Franju i franjevce – Porziunkula, bazilika i grob sv. Franje, rodna kuća sv. Franje, crkva i grob sv. Klare. 

vecernji.ba