“Ryanair” uvodi novi let – Iz Banjaluke u Frankfurt

Niskobudžetna avio-kompanija “Ryanair” potvrdila je da otkazuje svoju zimsku rutu iz Frankfurt Hahn-a do Niša u Srbiji, koja je trebala početi od siječnja.

Ova je kompanija planirala od 13. siječnja uvesti redovitu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt – Hahn s dva leta tjedna, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banjaluke, počev od veljače 2020. godine.

Rutu do Niša, koja je odobrena u Njemačkoj, blokirao je, tvrde u ovoj kompaniji, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije, u korist monopola koji ima “Air Serbia”.

“Žao nam je zbog iznuđenog otkazivanja naše rute zbog odluke direktorata Srbije da blokira transportna prava. ‘Ryanair’ se izvinjava putnicima koji su namjeravali da koriste ovu rutu. S druge strane, posjetioci i putnici u Bosni i Hercegovini će imati novu korist od Ryanairerovih niskih tarifa između Frankfurt Hahn-a i Banjaluke”, rekao je David O’Brien iz ove kompanije.

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je prije tri dana da bi s banjalučkog aerodroma uskoro trebala biti uvedena još jedna avio-linija prema EU.

(Nezavisne novine)