Roštilj ili ipak ne? Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. svibanj?

Ljubitelji dobrog roštilja, a posebno onog prvosvibanjskog, posebno se interesiraju hoće li biti kiše za 1. svibanj. Meteorolozi su objavili prognozu i najavili da nas za prvosvibanjske praznike očekuje djelimično sunčano i nestabilno vrijeme.

Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka odatle prema nama, uglavnom u poslijepodnevnim satima 01.,02. i 03. svibnja bi lokalno razvojem oblačnosti bilo prolazne kiše i pljuskova sa grmljavinom.
“Kako nas od kraja ovog tjedna točnije za vikend  očekuje osjetnije zatopljenje, toplo vrijeme će se nastaviti i na početku svibnja uz dnevne temperature većinom između 22 i 27 °C.

Kako će tih dana dominirati južna i jugozapadna visinska strujanja nad našim krajevima uz lokalno pojačan jugo, eto nam i saharskog pijeska i prašine sa sjevera Afrike.

Nebo će biti zamućeno, a i gdje bude kiše ona će biti “prljava”.

Dalje, nakon 03. svibnja prema trenutnim prognozama očekuje se nastavak nestabilnog vremena uz postepen pad temperature. Oko 08. svibnja postoje šanse za osjetnije zahlađenje i više oborina.