Ragbi: U nedjelju se sastaju Ragbi liga klub Vitez i Ragbi liga klub Partizan iz Beograda

U nedjelju, 9.4.2017. godine, igraju se utakmice 2. kola Regionalne ragbi lige, točnije Balkan super lige. U Vitezu, na stadionu Jardol, s početkom u 14,00 sati sastaju se ekipe domaćeg Ragbi liga kluba Vitez i Ragbi liga kluba Partizan iz Beograda u okviru Skupina Zapad u kojoj su još RLK Novi Beograd i RLK Budimpešta (Mađarska).

 

Nedjeljna utakmica će za ragbijaše Viteza biti pravi test jer se sastaju s jednim od najjačih klubova regije Beogradskim Partizanom, koji je jedan od favorita za osvajanje ovoga Regionalnog natjecanja.

Inače Balkan super liga se igra prvi puta ove godine i u njoj sudjeluju klubovi iz Srbije, Mađarske, Turske, Bugarske, a boje naše zemlje će braniti ragbijaši iz Viteza. Ekipe su podijeljene u dvije skupine, skupina Zapad u kojoj su Vitez, Partizan, Novi Beograd i Budimpešta i skupina Istok u kojoj se nalaze Crvena Zvezda, Dorćol, (Srbija), Bulgarian Wolves, Sofija i Kadikoy Bulls, Istanbul. Nakon odigravanja faze po skupinama u proljetnom dijelu, na jesen se igra Play off za ukupnog prvaka i ukupni poredak Balkan super lige.
Ragbi liga klub Vitez u natjecanju sudjeluje s mladom i neiskusnom ekipom, ali svakako će u svaku utakmicu ući s maksimalnim zalaganjem i požrtvovnošću, braneći boje kluba, grada i države.
Usporedo sa sudjelovanjem u Balkan super ligi, ragbijaše Viteza očekuje Europsko prvenstvo u ragbiju ‘9 i Balkanski kup, natjecanja u kojima će Vitežani braniti reprezentativne boje BiH.
Većina utakmica Balkan super lige idu u prijenosu uživo, tako da će se i utakmica Viteza i Partizan prenositi direktno.
Ragijaši Viteza pozivaju sve ljubitelje dobrog ragbija i sporta općenito da dođu nedjelju i podrže naš mladi tim u ovoj zanimljivoj utakmici.