Ragbi liga klub Vitez nastupio na jednom od najjačih ragbi turnira u ovom dijelu Europe

Protekloga vikenda u Beogradu je održan jedan od najjačih ragbi XIII turnira u ovom dijelu Europe u okviru ”Beogradskog trofeja”. Turnir je trajao tri dana, a na njemu su sudjelovale juniorske reprezentacije Srbije, Engleske, Libanona i Ragbi liga klub Vitez.

Trofej Beogradskog pobjednika dominantno su osvojili reprezentativci Engleske, koji su u finalu svladali domaćina Srbiju, rezultatom 46:4, dok su Libanonci (koji su Engleska ragbi škola) svladali Ragbi liga klub Vitez rezultatom 28:4 u utakmici za treće mjesto.
Ragbijašima Viteza je ovo bila dobra prigoda da igraju jake utakmice sa svjetskim silama ovoga sporta. Trener Danijel Vrebac izveo je najjaču juniorsku ekipu Ragbi kluba Vitez protiv reprezentacije Libanona i Engleske, igrača koji igraju u najboljim klubovima i ligama svoje zemlje. Imalo se što i vidjeti i naučiti. Pred Vitežanima će biti mukotrpan rad kako bi podigli razinu igre približno prošlonedjeljnim suparnicima.
Tijekom trajanja turnira održan je seminar za trenere, kao i niz sastanaka o razvoju Ragbija XIII u ovom dijelu Europe i BiH.
Potvrđeno je igranje Regionalne ragbi lige na jesen, pored domaćeg prvenstva, zatim je predloženo da se, po uzoru na Beogradski trofej, naredne godine igra turnir u Vitezu, uz sudjelovanje reprezentacija Engleske, Libanona, Srbije, Mađarske i još nekih zemalja iz okruženja i, na kraju, aktualiziran je Kup Mediterana, koji bi startao naredne godine, uz sudjelovanje reprezentacija Mediteranskih zemalja.
Ragbi liga klub Vitez također je pozvan na jak turnir u Mađarsku koncem srpnja na prijedlog GB Pioneersa, Britanske univerzitetske reprezentacije, koja je prošle godine gostovala u Vitezu.
Svakao na kraju moramo istaknuti i zahvaliti se Ragbi XIII Savezu Srbije, na čelu s Jovanom Vujoševićem, koji nam je omogućio sudjelovanje na turniru i domaćim gospodarstvenicima koji su nam pomogli: FIS Vitez, Telemah, Općina Vitez, La Punt, JKP Vitkom i Vodeni park Ribica.
(Ragbi liga klub Vitez)