Ragbi liga klub FIS Vitez pred sobom imaju sadržajan vikend

Ragbijaši Ragbi liga klub FIS Vitez pred sobom imaju sadržajan vikend. U petak se igraju utakmice 3. kola Regionalne Balkan super lige, RBSL koje se organiziraju u Beogradu na BASK areni tzv. ”Magic day”, gdje Vitežani igraju protiv Radničkog iz Niša, s početkom u 20 sati.

 

Očekuje se dobra utakmica dvije momčadi koje se po prvi put susreću u Ragbi ligi, gdje je bitno prikazati kvalitetnu i borbenu igru, jer je prioritet ove sezone igranje što većeg broja kvalitetnih utakmica i stjecanje iskustva kako bi se što bolje ušlo u sezonu 2018.

U subotu se igra Euro 9, gdje će igrači RLK Vitez, pojačani igračima iz Zenice, igrati na međunarodnom reprezentativnom turniru među 12 europskih reprezentacija i predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Trener i izbornik Dado Vrebac za ove utakmice, petak i subota, imao je u kadru 30 tak igrača, na žalost zbog poslovnih obveza neki su otpali sa spiska.
Bitno nam je klub, grad i državu predstaviti u što boljem svjetlu; pred nama je veliki broj natjecanja, projekata, a Ragbi liga (13) je sport koji je sve popularniji i polako se širi u BiH.
Tijekom ova dva natjecateljska dana održava se Kongres Europske ragbi liga federacije, RLEF i sastanak Povjerenstva Regionalne Balkan super lige, na kojemu će predstavnici RLK FIS Vitez sudjelovati i u svojstvu delegata za BiH među predstavnicima svih europskih zemalja.
Teme su proširenje i razvoj Ragbi lige u Europi. Ono što se već sada zna za sezonu 2018. u BSL ulaze klubovi iz Italije, Ukraine i Grčke i najvjerojatnije će se igrati u četiri skupine umjesto dosadašnje dvije.
Sve u svemu, očekuje nas jako zanimljiv nastavak Ragbi lige u narednim godinama.
I ovom prigodom, Ragbi liga klub FIS Vitez zahvaljuje svome generalnom sponzoru poduzeću FIS Vitez bez kojega bi sve ovo bilo nezamislivo.