Sport

Prvi odbojkaški turnir za žene

U povodu Dana općine Jajce, OK „Jajce-Nansen“, organizuje Prvi „Open cup Jajce 2016“ , turnir u ženskoj odbojci za juniorke i seniorke.Turnir će trajati dva dana, 21. i 22. februara, a učešće će uzeti šest klubova, četiri iz FBiH i dva iz RS.

U subotu u Gradskoj dvorani u 10 sati predviđeno je otvaranje turnira za juniorke, a turnir će proglasiti otvorenim Edin Hozan, načelnik Općine Jajce koja je ujedno  i pokrovitelj ove sportske manifestacije.

Turnir se nastavlja u nedjelju u seniorskoj konkurenciji, a učešće će uzeti dvije najjače ekipe iz RS OK „Inova“ iz Banja Luke i ŽOK “Balkana-MP“ iz Mrkonjić Grada, te dva kluba iz FBIH, OK“Vitez“ i OK „Viktory“ iz Novog Travnika.

Ovo je odlična prilika da ljubitelji odbojke uživaju dva dana u odbojkaškim vještinama. Radi se o profesionalnim klubovima koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja u našoj zemlji, izjavio je Šekib Makić, trener OK „Nansen-Jajce“.Pobjednici će biti nagrađeni prigodnim peharima, a  biće proglašene i najbolje igračice. Domaćin turnira OK „Nansen-Jajce“ nastupit će samo u juniorskoj selekciji.

(Jajce online)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend