Vijesti iz BiH

PROTJERANA IZ BIH: Mlada Srpkinja udana za vehabiju vraća se kući

Srpkinja Elma Đusinac (21) koja je nedavno uhićena u BiH zbog kaznenih djela vezanih uz terorizam bit će dovedena kući do kraja tjedna, javljaju Nezavisne.

Protjerana je iz BiH nakon uhićenja 24. studenog u Kalesiji. Zabranjen joj je ulazak u BiH sljedećih pet godina.

Radio grozote prethodnim ženama

Po nju će u BiH doći obitelj i agenti službe sigurnosti:

“Naši inspektori pokušat će joj objasniti u kakve se opasne stvari  uvukla udajom za Enesa Mešića, vehabiju i povratnika iz Sirije. Opisat će joj i kakve je sve grozote radio svojim prethodnim ženama. Elma će se vratiti životu u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, gdje je do udaje živjela s roditeljima. Svakako će biti pod stalnim nadzorom srpskih sigurnosnih službi”, ispričao je izvor za srpski Alo!.

Služba za poslove sa strancima BiH je 24. studenog od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) preuzela  slučaj Elme Đusinac. Zbog kršenja odredbi Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu izrečena joj je mjera protjerivanja, uz zabranu ulaska u BiH u trajanju od pet godina, javljaju Nezavisne.

Upoznala ga na facebooku

Neposredno prije uhićenja Elma je planirala otputovati sa suprugom u Siriju. Mešić je isti dan pušten na slobodu a Elma je uhićena zbog tjeralice koju je za njom raspisao Interpol.

Njena obitelj nije odobravala brak s Mešićem, navode mediji. Upoznala ga je na facebooku. Sigurnosne službe dobro ga znaju a lani je uhićen s 12-oricom u akciji Damask zbog regrutiranja džihadista za ratove u Siriji i drugdje. Nakon tri mjeseca pritvora pobjegao je u Siriju.

(net.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend