Prijetnje zbog najave preustroja Travnika

Općinski odbor HDZ 1990 Travnik je dana, 21.1.2016 godine., uputio priopćenje za javnost pod naslovom “TRAVNIK KAO MOSTAR, A NE MOSTAR KAO TRAVNIK“, koji se tiče preustoja Travnika kao Mostara što je predviđeno Zakonom o lokalnoj samoupravi i Amandmanom br. XXV na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine.

Tražeći da se provede Zakon o preustroju općine Travnik, HDZ 1990 i hrvatski narod putem društvenih mreža dobivaju prijetnje.

HDZ 1990 Travnik je u svom tekstu pozvao da se provedu zakonske odredbe, a ne nešto što nije u skladu sa zakonom i na temelju zalaganja za provedbu zakona BiH dobiva prijetnje od strane građana putem društvenih medija na pojedinim portalima od kojih se neke mogu okarakterizirati i kao prijetnje smrću, a u najmanju ruku predstavljaju govor mržnje prema Hrvatima općine Travnik koje “treba iseliti” kao i ’93.

S obzirom na negativna iskustva na području općine Travnik u ranijim godinama (ubojstvo policajaca i povratnika), HDZ 1990 je pozvao sve nadležne institucije da utvrde stupanj opravdansti prijetnji na pojednim facebook stranicama.

(Ured za informiranje HDZ 1990 Travnik)