Priča Marka Jevtića dobila je sretan kraj

Meč 20. kola prošle sezone Premijer lige BiH između Viteza i Čelika (0:0) nikome na stadionu u Vitez, ali ni cjelokupnoj javnosti nije ostao u lijepom pamćenju.
Naime, taj meč obilježila je teška povreda iskusnog defanzivca Vitežana Marka Jevtića koji je teren napustio u 15. minuti nakon što je zadobio težak udarac u leđa.

Nakon toga Jevtić je prebačen u bolnicu gdje mu doktori nisu uspjeli spasiti bubreg. Ovu tužna vijest šokirala je sve dobre ljude u BiH, a gotovi svi sportski klubovi u BiH, te pojedinci, na različite načine pružili su podršku Jevtiću.

Ipak, iz NK Vitez danas stižu radosne vijesti. Marko Jevtić se vraća treninzima, nakon što je dobio odobrenje liječnika. “Naš ponajbolji igrač kojemu je u proljetnom dijelu prošle sezone nakon teške ozljede na terenu odstranjen bubreg, dobio je liječničko odobrenje za treniranje.

Marko će s našom ekipom lagano trenirati iduća dva mjeseca pod liječničkim nadzorom nakon čega će odlučiti da li će se vratiti na teren. Marko, dobro došao natrag, želimo ti puno uspjeha”, saopćili su iz NK Vitez.

 
sportsport.ba