PREMINULA SESTRA M. VIRGINA (JELENA) NINIĆ, SLUŽAVKA MALOG ISUSA

U ponedjeljak, 13. lipnja. 2016. u 103. godini života i 84. godini redovništva u Samostanu „Sv. Josip“ u Vitezu preminula je sestra M. Virgina (Jelena) Ninić, Služavka Malog Isusa.

Pokop drage pokojnice bit će u utorak, 14. lipnja 2016. Sveta misa zadušnica je u samostanskoj crkvi „Sv. Josip“ u Vitezu u 16 sati, a nakon Mise je pokop na groblju Dubravica u Vitezu u 16. 45 sati.

Pokojna sestra Virgina je rođena 11. ožujka 1913. u Gornjoj Rovnoj od roditelja Ive Ninić Akrap i majke Mare rođ. Garić kao prvo dijete u obitelji. Isti dan je, u crkvi svetog Ante u Busovači, primila sveti sakrament krštenja po rukama fra Dragutina Šimunovića, župnika. Odazvala se na poziv Božji i postala redovnica Služavka Maloga Isusa na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza 1932. Služila je brojnim župama poučavajući vjeronauk najradije u duhu Isusova djetinjstva u i vodeći crkveno pjevanje. U 84 godine posvećenog života djelovala je u Omišu, Splitu, Vrgorcu, Samoboru, Doboju, Rijeci, Zagrebu, Torontu – Kanada, Bosanskom Brodu, Sarajevu, Slavonskom Brodu, i zadnje godine u Vitezu od kuda je i krenula na put svetih zavjeta Bogu i Crkvi u redovničkom životu.