Predstavnici Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH posjetili obitelji poginulih pripadnika OS BiH

Izaslanstvo Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH, 28. prosinca 2015. godine, posjetilo je obitelji poginulih pripadnika OS BiH Nedeljka Radića i Armina Salkića.

Izaslanstvo je predvodio VDP Bugarske u BiH brigadir Ivo Kutev, a izuzev njega u izaslanstvu su bili VDP Ruske Federacije brigadir Ivan Popov, VDP Srbije pukovnik Predrag Mićić i pomoćnik VDP-a Sjedinjenih Američkih Država u BiH pukovnik Edwin T. Brinkley.
Povodom ovog posjeta brigadir Ivo Kutev rekao je: „Predstavnici Vojno-diplomatskog zbora u BiH posjetili su obitelji dva poginula pripadnika Oružanih snaga BiH koje žive u Vogošći i u selu Preočica kod Viteza, a koji su 18. studenog 2015. godine izgubili svoje živote u nemilom terorističkom napadu u Rajlovcu. Jednoglasnom odlukom svih vojnih izaslanika, dogovoreno je da se obiteljima uruče prigodne pomoći u povodu 40 dana od nemilog događaja. Također, djevojčici pokojnog Nedeljka Radića poklonili smo igračke.“
Ovim, prije svega moralnim gestom Asocijacija vojno-diplomatskih predstavnika je još jednom na djelu dokazala svoju humanost, te prijateljski odnos država koje predstavljaju prema Bosni i Hercegovini i njenim narodima.

(Ured za odnose s javnošću)