Predsjedništvo DF-a usvojilo Izbornu strategiju za Lokalne izbore

Na 5. sjednici Predsjedništva Demokratske fronte održanoj u Brčkom jednoglasno je usvojena Izborna strategija za nastup stranke na lokalnim izborima 2016. godine.

Razmatrane su pripreme za predstojeće izborne aktivnost  i još jednom je podcretano da će Demokratska fronta na svim nivoima na predstojećim izborima nastupiti samostalno. Sve organizacije DF- a u narednom periodu imat će u od rukovodstva stranke punu slobodu i odgovornost da formiraju liste kandidata na svim nivoima – opštinskim, gradskim, kantonalnim i u distriktu, ali s tim da liste budu odraz realnih procjena za uspjeh na lokalnim izborima. Ukoliko DF nema adekvatno i za građane optimalno rješenje za samostalno istupanje, također će se na lokalnom nivou procijeniti i odlučiti da li i s kim će se ići sa  zajedničkim kandidatom za načelnika/gradonačelnika, te kome će DF dati punu podršku kao nezavisnom kandidatu.

Predsjedništvo je također na sjednici usvojilo i zapisnik Konstituirajuće sjednice Političke akademije  koja je nedano održana, te Poslovnik o radu akademije.

DF nastavlja praksu zasjedanja rukovodstva po opštinama i gradovima u BiH, te je najavljena puna podrška  iz Centrale DF-a svim odborima u pripremama za izbore.

Nakon sjednice Predsjedništva u večernjim satima održana je i  javna tribina pod nazivom “Aktuelna društveno-politička situacija” kojoj je prisustvovalo oko 300 članova i simpazitera Demokratske fronte, ali i zainteresovanih građana Brčko distrikta.

Na skupu im se obratio predsjednik stranke Željko Komšić koji je istakao da je Brčko zbog svog specifičog položaja i načina funkcionisanja unutar Bosne i Hercegovine izazov na predstojećim izborima, te da se na primjeru ovog grada može dosta toga naučiti. Također je istako uvjerenje da će DF u Brčkom, kao stranka u usponu, zabilježiti dobar rezultat  na predstojećim lokalnim izborima.

I ovaj skup je pokazao da Demokratska fronta raste i dobija nove simpatizere, te smo sigurni da je sve ono što smo dosada radili dobro i u korist građana Bosne i Hercegovine, te ćemo i dalje nastavit istim putem!

(SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU)