Predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB Nikola Grubešić na sastanku s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem

U okviru posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Mostaru i Sajmu gospodarstva, održan je sastanak članova delegacije Vlade RH na čelu s premijerom i predsjednicima i dopredsjednicima Vlada pet Županija.

 

U ime Županije Središnja Bosna, na sastanku je bio predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB i Ministar u Vladi Županije Središnja Bosna Nikola Grubešić. Između ostaloga, teme razgovora su bile prekogranična suradnja između županija F BiH i RH u okviru projekata i programa EU, pomoć Vlade RH Hrvatima u BiH te aktualiziranje inicijative u svezi otvaranja Konzulata RH u Središnjoj Bosni.

Razgovaralo se i okončanju projekata u ŽSB koji se odnose na šestu lamelu u Bolnici Nova Bila, završetak projekta izgradnje SŠ u Novom Travniku te početak izgradnje OŠ u Bugojnu. Na temelju obavljenih razgovora, može se zaključiti da će Vlada RH i premijer Plenković podržati navedene inicijative što će za Hrvate Središnje Bosne biti od velikog značenja. Istovremeno, otvorit će se put suradnji s hrvatskim županijama na realizaciji projekata Europske Unije”, stoji u priopćenju ŽO HDZ BiH ŽSB.

(vitez.info)