Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto posjetili i OO HDZ BiH Uskoplje i Novi Travnik

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, osim u Vitezu, boravili su jučer u radnom posjetu općinskim odborima HDZ-a BiH Uskoplje i Novi Travnik.Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH u Uskoplju je dočekao predsjednik OO HDZ-a BiH Uskoplje Dražen Matišić s članovima Općinskog odbora.

Predsjednik općinskog odbora Matišić zaželio je dobrodošlicu visokom stranačkom izaslanstvu, te ih upoznao s dosadašnjim radom i svim izazovima s kojima se susreće OO HDZ-a BiH Uskoplje, političkom situacijom u općini Gornji Vakuf – Uskoplje s naglaskom na pripreme OO HDZ-a BiH Uskoplje za predstojeće lokalne izbore. Također je izrazio zadovoljstvo suradnjom s rukovodstvom ŽO HDZ-a BiH ŽSB. Poseban naglasak je stavio na dobru suradnju s uskopaljskim gospodarstvenicima, te izrazio nadu da će se takva praksa nastaviti i ubuduće. Uz zahvalu za dosadašnju nesebičnu potporu uskopaljskim gospodarstvenicima, predsjednik Matišić zatražio je potporu viših razina vlasti za projekt dovođenja električne energije na sportsko – rekreacijski centar Raduša.

Na sastanku se razgovaralo i o aktualnim infrastrukturnim projektima istaknuto je da je ovo samo jedan sastanak u nizu koji će uslijediti u ovoj izbornoj godini, gdje će se otvoriti sva važna pitanja i problemi ove sredine.

Predsjednik Čović pohvalio je rad OO HDZ-a BiH Uskoplje te pokazao spremnost na rješavanje problema koji tište žitelje Uskoplja, prije svega kroz pomoć gospodarstvenicima pri završavanju započetih infrastrukturnih projekata.

Domaćin sastanka u Novom Travniku bio je OO HDZ-a BiH na čelu s predsjednicom Zdenkom Džambas. Predsjednica Džambas upoznala je stranačko vodstvo sa svim izazovima s kojima se općinski odbor susreće u svom radu. Na sastanku se također razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima, o pitanju Travnika, o dosadašnjim rezultatima općinskog odbora Novi Travnik kao i o projekcijama izbornog rezultata za lokalne izbore koji će se održati u listopadu.

Dr. Čović je kazao kako se nada da će kroz razgovore o pitanju Grada Mostara, vrlo jasno još jednom otvoriti pitanje Travnika. Potrebno je pronaći rješenje koje će u svim općinama na sličan način riješiti pitanje odnosa između višebrojnijeg i manjebrojnijeg naroda kazano je na sastanku.

Stranačko izaslanstvo zajedno sa predstavnicima HDZ-a BiH i Općine Novi Travnik odao počast na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima općine Novi Travnik.