Predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović posjetio Vitez

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović predvodio je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je jučer posjetilo Općinski odbor HDZ-a BiH Vitez.

Sastanku su, izuzev dr. Čovića, nazočili i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, šefica misije BiH pri Europskoj uniji u Bruxellesu Lidija Topić, članovi Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a sve ih je u Vitezu dočekao predsjednik OO HDZ BIH Vitez Boris Marjanović.

Nakon pozdrava i dobrodošlice visokom stranačkim dužnosnicima stanje i funkcioniraje općinske organizacije prezentirao je predsjednik OO HDZ BiH Vitez Boris Marjanović, a kao iznimno važnu aktivnost naveo je pripreme za nadolazeće Lokalne izbore, te naglasio očekivanja OO HDZ BiH Vitez za povratkom pozicije načelnika Općine Vitez.

Predsjednik dr. Čović zahvalio se na dobrodošlici i iznijetom presjeku stanja u općini Vitez te istaknuo kako je ovo jedan u nizu radnih sastanaka koje će imati u narednom razdoblju s općinskim organizacijama, te najavio novi posjet Vitezu u narednom periodu.

Članovi OO HDZ BiH Vitez su tijekom sastanka naveli ključne probleme s kojima se suočavaju stanovnici Viteza, a nužno ih je riješiti u sinergiji s višim razinama vlasti. Kao prioritetni projekti, između ostalih, navedeni su izgradnja brze ceste Lašva- Donji Vakuf, konsolidacija i pokretanje proizvodnje u PS Vitezit, rješavanje problema vodoopskrbe u Vitezu, a razgovarano je i o potpori braniteljskoj populaciji, kao i poziciji mladih unutar društva, ali i same strukture HDZ-a BiH.

Na koncu sastanka s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez i odgovora na brojna pitanja predsjednik Čović istaknuo je punu spremnost svih dužnosnika HDZ-a BiH da pomognu OO HDZ BiH Vitez na svim poljima gdje se ukaže potreba, te naglasio kako stoji na raspolaganju za sve buduće projekte i inicijative.

(OO HDZ BiH Vitez)