Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara svečano otvorio teniski turnir „Sarajevski kiseljak open 2016“

Predsjednik Federacije Marinko Čavara svečano je otvorio 17. po redu teniski turnir „Sarajevski kiseljak open 2016“, koji se održava na terenima Tenis kluba „Eliptic“ na Gromiljaku, općina Kiseljak.

Otvarajući turnir kao pokrovitelj, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara poželio je svim natjecateljima puno uspjeha na turniru i ugodan boravak u Kiseljaku te čestitao direktoru turnira Robertu Biletiću na uspješnoj organizaciji sportske manifestacije koja promovira zdrav život, bavljenje sportom i uključenost mladih u sportske aktivnosti.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti pokrovitelj i otvoriti jedan od najkvalitetnijih turnira koji, na najbolji mogući način, promovira tenis kao sport, ali i općinu Kiseljak, ne samo u sportskom, već i  u turističkom i svakom drugom smislu. Mene posebno raduje da se ovakvi turniri koji se vrednuju na međunarodnim ljestvicama održavaju u BiH. Mladi teniseri, kao Damir Džumhur, koji su naši predstavnici u svijetu, natjecali su se na ovim turnirima.  Organizacijom i potporom ovakvih sportskih događaja stvaramo uvjete u kojima se naši sportaši mogu razvijati.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.
Teniski turnir „Sarajevski kiseljak open 2016“ spada u kategoriju najjačih teniskih turnira koji se održavaju u BiH i to po pravilima i pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije ITF. Na ovogodišnjem turniru, koji se održava u organizaciji Tenis kluba „Eliptic“, natjecat će se oko 80 tenisera iz većine europskih zemalja, a službeno natjecanje će trajati od 21. do 29. svibnja 2016. godine.