Predsjednik FBiH Marinko Čavara i federalni ministri Miličević i Martić u službenom posjetu Vitezu

Predsjednik FBiH, Marinko Čavara, federalna ministrica financija, Jelka Miličević i federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić, borave danas u službenom posjetu općini Vitez.

 

Završen je sastanak s općinskim načelnikom, Tomislavom Bošnjakom-Matićem, predsjednikom OV Vitez, Hidajetom Sivrom i njihovim suradnicima.

Kako je u izjavi za Radio Vitez rekao Marinko Čavara, saznali su kakvo je stanje u općini Vitez, koji su gorući problemi, prvenstveno infrastrukturni, poput izgradnje pristupne ceste Poslovnom centru 96, mosta i drugih projekata, kao i o temi Vitezita, koji je u 100 %-tnom vlasništvu Federacije BiH, ali i kako pomoći da to poduzeće bude svijetla točka i nositelj razvitka općine Vitez. “Federacija BIH je do sada značajno pridonijela da Vitezit ponovno počne raditi i upošljavati, redovito dijeliti plaće, da se pored granta od milijun maraka iz proteklog razdoblja i nedavnog povezivanja staža za 45 osoba u iznosu od milijun i 322 tisuće maraka”, kazao je Čavara najavljujući za naredno razdoblje još jedan značajniji grant, koji će pomoći financijskoj stabilnosti Vitezita. “Ostaju problemi oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i vlasništva Vitezita u gradu”, kazao je Čavara.  Dodao je kako je obećana i pomoć u realiziranju raznih projekata, poput rješavanja pitanja koncesije za vodoizvorište Kruščica.

“Visoke dužnosnike upoznali smo s projektima, koje namjeravamo realizirati u narednom razdoblju, koji se tiču i drugih općina u okruženju, ali i same Federacije BiH. Nadam se da ćemo uz dobru komunikaciju iznaći rješenja za sve one probleme, koje Vitežani imaju”, istaknuo je načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić.

Po završetku ovih razgovora, federalno izaslanstvo uputilo se u Poslovni sustav Vitezit, gdje su nastavljeni razgovori o sudbini ovog bivšeg giganta.

(Radio Vitez)