Povoljni vremenski uvjeti pogoduju izvođenju radova na novoj lameli Doma zdravlja Vitez

U rujnu tekuće godine izvođač radova uveden je u ugovoreni posao, a riječ je o kapitalnoj investiciji u Vitezu koja je ranije najavljena, gradnji nove, multifunkcionalne lamele Doma zdravlja Vitez.

Izgradnjom nove lamele stvorit će se uvjeti za reorganizaciju službi unutar Doma zdravlja Vitez, a prije svega za premještanje laboratorije i Centra za mentalno zdravlje te proširenje Odjela pedijatrije. Pristup će biti omogućen i osobama s invaliditetom.

Dr. Ana Šimunović ravnateljica Doma zdravlja Vitez

Vrijednost radova iz prve faze, koja podrazumijeva sve od pripremnih i zemljanih radova do pokrivanja objekta je 324.000,00 KM, a ugovoreni rok je 90 dana od dana uvođenja u posao. Radove izvodi poduzeće Bašić gradnja. Financijska sredstva osigurana su iz proračuna KSB i Općine Vitez.

Proteklog tjedna u zgradi Vlade KSB održana je i 19. sjednica Vlade KSB. Ono što je važno za istaknuti sa sjednice jeste da je na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB-a usvojena Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava planiranih u proračunu Kantona Središnja Bosna za 2023. godinu na poziciji “Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za nabavku opreme zdravstvenim ustanovama županije.

Točku je predložio i obrazložio ministar zdravstva i socijalne politike, Anto Matić te je Dom zdravlja Vitez dobio I novi laboratorijski uređaj kojim će se proširiti usluga i omogućiti bolje i kvalitetnije biokemijske analize koje će se izvoditi u Domu zdravlja Vitez. Na sjednici Vlade KSB izdvojeno je i 500.000,00 KM za JU Dom Zdravlja Vitez ( sufinanciranje izgradnje multifunkcionalne Lamele DZ Vitez-II. faza). Redakcija Radio Viteza je posjetila ravnateljicu Doma zdravlja Vitez, dr. Anu Šimunović te je uz njezinu pratnju I pratnju ministra zdravstva I socijalne politike KSB Ante Matića posjetila gradilište i uvidjela kako teče prva faza izgradnje nove lamele Doma zdravlja.

U prilogu poslušajte što su za Radio Vitez istaknuli ravnateljica Doma zdravlja Vitez i ministar zdravstva i socijalne politike KSB:

Vrijedi istaknuti kako je lijepo vrijeme uvelike pogodovalo izvođenju radova te je napredak bolji od očekivanoga. Kako je ranije naznačeno osigurana su sredstava i za II. fazu te će se uskoro pokrenuti procedura za pronalazak izvođača radova druge faze izgradnje. Ovaj kapitalni projekt u Općini Vitez je od iznimnog značaja jer će sugrađanima omogućiti bolju, kvalitetniju i pristupačniju uslugu koju pruža Dom zdravlja.

Anto Matić ministar zdravstva i socijalne politike KSB

Podrška koja se reflektira iz sinergije općinske vlasti, resornog županijskog ministarstva i menadžmenta Doma zdravlja Vitez očituje se kroz rad koji je vidljiv i na korist šire zajednice te može biti primjer za budućnost i rad na sličnim projektima u Općini Vitez.