Policijski službenici PS Vitez rasvjetlili krivično djelo utaje

Policijski službenici PS Vitez rasvjetlili su krivično djelo utaje, počinjeno na štetu F.H. iz Zenice. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela lice A.K., rođen 1972.godine, iz Brčkog, protiv kojeg slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

Dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 123 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 39 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, od kojih su  3 vozača lišena slobode i zadržana u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 1 motorno vozilo.

 

POŽAR

Dana 04.10.2017. godine oko 10,10 sati u PS Novi Travnik zaprimljena je prijava o požaru u Srednjoj muzičkoj školi u Novom Travniku. Odmah po prijavi upućena je patrola policije te je obaviještena vatrogasna služba. Po dolasku na lice mjesta, utvrđeno je da se radi o manjem požaru, koji je uspješno lokalizovan. U požaru je pričinjena manja materijalna šteta, dok povrijeđenih osoba nije bilo. Uviđajne radnje obavili su policijski istražitelji PS Novi Travnik.

(URED KOMESARA MUP-a SBK)