Pilingom od kave i uljem cimeta pobijedite celulit

Voljeli biste imati savršeno lijepu kožu bez tragova celulita?

Htjeli biste zablistati u kupaćem kostimu, a zbog nakupina celulita vrijeme na plaži provodite zaogrnuti u pareo?

Postoji praktično i jednostavno rješenje za vas.

Umjesto da trošite puno novca na skupe pilinge i kreme protiv celulita, koje često ne ostvare vidljive rezultate, sami kod kuće izradite piling – od obične kave, kokosova ulja, šećera i ulja cimeta.

Što je to uopće celulit? To je estetski problem koji pogađa gotovo 90 posto žena.

Riječ je zapravo o potkožnoj masnoći koja se probija kroz gornje slojeve kože i tako nastaje izgled nalik kori citrusa. Zato se često naziva i „narančinom korom“.

Celulit nastaje i zbog pasivnog načina života (puno sjedenja) i slabe cirkulacije, što vodi do smanjene proizvodnje kolagena i slabe limfne drenaže.

Koliko je vaša koža zahvaćena celulitom, uvelike ovisi i o vašoj prehrani, kretanju, stilu životu, dobi i nasljednim faktorima.

Upravo masažom i energičnim utrljavanjem pilinga u kožu dodatno ćete potaknuti prokrvljenost u problematičnim dijelovima tijela.

Masažom kože i primjenom ovog pilinga od kave stimulirat ćete keratinocite – stanice koje su zadužene za proizvodnju kolagena.

Usto ćete smanjiti aktivnost masnih stanica adipocita koje vode do stvaranja celulita.

Masažu s pilingom provodite najmanje 2-3 tjedna za redom te je svakako  kombinirajte sa zdravom prehranom, kretanjem i dodatnom hidratacijom tijela – i rezultati neće izostati. 
 

Kako djeluju sastojci pilinga


Kava: ima svojstva eksfolijanta (eliminira odumrle stanice kože), a u kombinaciji sa šećerom dodatno se pojačavaju ta svojstva. Kava pridonosi zaglađenom izgledu kože. Kofein iz kave djeluje tako da širi krvne žile, eliminira višak vode te zateže kožu.  

Kokosovo ulje: hrani i hidratizira kožu. Ovo ulje, kada se nanosi na kožu, smanjuje vidljivost celulita. Ono također potiče stvaranje kolagena u koži.

Ulje cimeta: baš kao i kofein, djeluje tako da širi krvne žile, ima zagrijavajući učinak te potiče cirkulaciju. Ovo moćno ulje ima i detoks učinak, a to znači da potiče eliminaciju toksina koji su također doveli do pojave narančine kore.

Izrada pilinga od kave u nekoliko jednostavnih koraka

Sastojci:

  • 1 šalica taloga od kave
  • 1/2 šalice kokosova ulja ili ulja slatkog badema
  • 2/3 šalice krupnog šećera
  • 4-8 kapi eteričnog ulja cimeta (ili manje ako imate osjetljivu kožu)
  • 8 kapi ulja vanilije ili 1 žličica kuhane vanilije

Priprema:

U veliku zdjelu stavite talog od kave, kokosovo ulje ili ulje badema, šećer i eterična ulja. Sve dobro izmiješajte. Zatim pohranite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem.

Ovaj piling može vam u hladnjaku traju do godinu dana.

Primjena pilinga

Nakon što se istuširate, pod tušem ili u kadi utrljajte piling u one dijelove tijela na kojima imate vidljiv celulit (stražnjica, bokovi, bedra). Kružnim pokretima nekoliko minuta energično masirajte područja zahvaćena celulitom (budite nježniji ako imate osjetljivu kožu). 

Nakon toga piling isperite s puno vode te obrišite kožu ručnikom.

Ovaj piling možete primjenjivati 2-3 puta tjedno. No, za najbolje rezultate, kombinirajte ga sa zdravom prehranom i puno aktivnosti. 

Napomena

Nakon primjene pilinga na koži se može pojaviti crvenilo, neka vas to ne brine. Ako su vam kava i krupniji šećer pregrubi, kavu finije sameljite i upotrijebite sitniji šećer. Ulje cimeta u slučaju iritacija možete zaobići.

Dodatni savjet

Kako biste dodatno potaknuli eliminaciju celulita konzumirajte obilje zdravih čajeva poput zelenog ili čaja od cimeta.

Za čaj od cimeta, zakuhajte jednu šalicu vode pa u nju dodajte nekoliko štapića cejlonskog cimeta ili pak žličicu cejlonskog cimeta u prahu. Ostavite da odstoji 5 minuta te popijte.  

(www.alternativa-za-vas.com)