Pharmamed Travnik noćna utrka nadmašila očekivanja

Osman Junuzović i Amela Trožić odnijeli su pobjedu na četvrtoj Pharmamed Travnik noćnoj utrci, održanoj u subotu u Travniku.

Za učešće na utrci registrovano je nešto više od 1000 takmičara iz svih krajeva BiH, ali i Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Češke, Alžira, Velike Britanije i SAD-a, a njih 864 prošlo je kroz cilj i istrčalo travničku peticu.

Prvoplasirani Junuzović sa vremenom 14:55, oborio je prošlogodišnji rekord staze (Laszlo Gregor – 14:56), koja je ove godine dobila AIMS certifikat. U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je Amila Kahriman iz Zenice, dok je Banjalučanka Ena Mijić utrku završila na trećem mjestu. U muškoj konkurenciji drugo mjesto je osvojio Srđan Samardžić iz Banja Luke, a trećeplasirani je Prijedorčanin Božidar Vujić. 

Pobjedinicima su uručene novčane nagrade u iznosima od 500 KM za prvo, 300 KM za drugo i 200 KM za treće mjesto, koje je obezbijedila UniCredit banka, kao i poklon paketi generalnog pokrovitelja utrke Pharameda. Posebne nagrade ove godine organizator utrke, Centar za edukaciju mladih, uručio je najbržoj Travničanki Larisi Srkalović, najbržem Travničaninu Midhatu Puriću i najstarijem učesniku, osamdesetpetogodišnjem Zijadu Bašiću, dok su svi takmičari koji su istrčali cjelokupnu trasu utrke, dobili finišersku medalju.

U sklopu Pharmamed Travnik noćne utrke organizovana je i dječija Helen Doron Kids’ Fun Run utrka, na kojoj je učestvovalo 400 mališana, koji su trčali u 4 uzrasne kategorije, tako da je ovogodišnja utrka nadmašila sva svoja dosadašnja izdanja, sa ukupno 1400 učesnika.

Organizator utrke Centar za edukaciju mladih zadovoljan je realizacijom svih aktivnosti u okviru Pharmamed Travnik noćne utrke i zahvaljuje se svim volonterima, pojedincima, službama i ustanovama koje su svojim nesebičnim angažmanom doprinijeli da utrka zadrži epitet „najveće male utrke u BiH“.