Pero Gudelj: FIS otvara tri nova objekta u BiH, a opremit ćemo i hotele u Dubaiju

Na nedavno održanom Sarajevo Business Forumu prvi put su dodijeljena priznanja Sarajevo Business Bridge zaslužnim tvrtkama i pojedincima. Među dobitnicima priznanja je vlasnik poduzeća FIS iz Viteza Pero Gudelj. On je dobio priznanje za osobu koja je u protekloj godini inspirirala regiju.

Mnogo mi znači priznanje da sam osoba koja je inspirirala regiju, ali to nije samo moja zasluga nego 3.100 zaposlenih, koliko ih trenutno imamo u FIS-u, izjavio je vlasnik FIS-a Pero Gudelj.

FIS je, kako je kazao Gudelj, postao priznata kompanija koja je pokrenula proizvodnju i nametnula se kao proizvođač namještaja, tekstila, čarapa, te kao trgovac sa 14 prodajnih objekata.

– Ove godine otvaramo tri nova objekta u Mostaru, Doboju i Žepču. Novi objekt od 8.000 kvadrata u Žepču je puno veći i funkcionalniji od onog koji smo dosad imali, istakao je Gudelj, te dodao: “Upravo smo završili jednu proizvodnu zgradu od 10.000 kvadrata i ulažemo pet milijuna maraka u nove strojeve, gdje će biti smještena proizvodnja isključivo od punog drveta, od domaće sirovine.”

FIS je na Sarajevo Business Forumu tražio upravo partnere za izvoz ili zajedničko ulaganje i imali su dobre kontakte. Pregovarali su za opremanje hotela u Dubaiju i Rusiji.

Gudelj očekuje plodonosnu suradnju, a riječ je o hotelima veće kategorije, gdje bi FIS izvozio poluproizvode ili finalne proizvode.

 

 

(izvor:enovosti.ba)