Vijesti iz BiH

Otvarene ponude za projekt “Izrada glavnog projekta brze ceste Lašva – Donji Vakuf na dionici Lašva – Petlja Nević polje

U sjedištu Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta u Mostaru, upriličeno je otvaranje ponuda za projekt “Izrada glavnog projekta brze ceste Lašva – Donji Vakuf na dionici Lašva – Petlja Nević polje dužine 23,66 km”. Kako je priopćeno, najnižu ponudu je dostavio bh. konzorcij kojega čine domaće kompanije IPSA Institut Sarajevo i Divel Sarajevo u vrijednosti 7.206.335,52 KM.

Kontrola dostavljene dokumentacije bit će izvršena u narednih deset dana. U zakazanom roku Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta za primila je ponude četiri kompanije ili konzorcija. Najnižu ponudu je dostavio bh. konzorcij koji čine domaće kompanije IPSA Institut Sarajevo i Divel Sarajevo. Ostale pristigle ponude kompanija i konzorcija s pročitanim vrijednostima su Centar za puteve Vojvodine iz Republike Srbije, Konzorcij IGH Zagreb, IGH Mostar i Eko – plan Mostar (BiH) i Inocsa Španija.

 

Previous ArticleNext Article