Otkriveni počinitelji krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  evidentirana su 2 krivična djela, a radi se o 1 krađi i 1 krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Tokom jučerašnjeg dana, a nakon prethodno prikupljenih saznanja da korisnici vozila Ford-Mondeo, registarskih oznaka M03-O-868 posjeduju opojnu drogu, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, u saradnji sa patrolom policije PS Fojnica, su na području Fojnice zaustavili navedeno vozilo. U vozilu su zatečene 3 osobe inicijala Z.K., B.A. i T.B., kod kojih je pregledom pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga exstasy i speed. Pronađena materija će se vještačiti, nakon čega će protiv osumnjičenih biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja naročito drskog ponašanja i 1 slučaj omalovažavanja ovlaštene službene osobe. U prekršajima je učestvovalo 5 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe teže i 4 osobe lakše povrijeđene.

Jučer, u prijepodnevnim satima, u ulici Šehida u Travniku dogodila se saobrćajna nezgoda u kojoj su učestvovali J.B., rođen 1984. godine, iz Mrkonjić Grada, sa motornim vozilom marke Renault-Clasic, registarskih oznaka A34-M-666 i pješakinja M.M., rođena 1942. godine, iz Travnika. Tom prilikom pješakinja je zadobila teže tjelesne povrede koje su konstatovane u bolnici Travnik, gdje joj je pružena medicinska pomoć. Uviđaj su izvršili službenici kriminalističke policije PU Travnik.

Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 1 vozača motornog vozila, uručeno je 58  prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 79 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

(MUP SBK/ Foto: ilustracija)