Otkriveni osumnjičeni za pokušaj provale u crkvu u Novom Travniku

Službenici policijske stanice Novi Travnik otkrili su izvršitelje krivičnog djela teške krađe u pokušaju, koja je izvršena 1.12.2015. godine, kada su nepoznate osobe pokušale izvršiti provalnu krađu u crkvu „Uzašašća Gospodinovog“, u ulici Fra Marijana Šunjića, u Novom Travniku. Tom prilikom su oštetili vrata na zvoniku crkve, te zadnja vrata crkve, na kojima su razbili staklo. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela su tri osobe iz Novog Travnika i to R.B., J.Š. i A.R., protiv kojih je podneseno izvješće kantonalnom tužiteljstvu Travnik.

Inače, u protekla 24 sata, na području KSB prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o dva ugrožavanja sigurnosti, jednom nasilju u obitelji i jednom krivičnom djelu oštećenja tuđe stvari.

Evidentirana su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o dva slučaja sudjelovanja u tučnjavi, jednom slučaju omalovažavanju ovlaštene službene osobe i jednom slučaju ostalih prekršaja. U prekršajima je sudjelovalo osam osoba.

U istom razdoblju dogodilo se jedanaest prometnih nesreća, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Iz prometa su isključena dva vozila i tri vozača motornih vozila, uručeno je 79 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarima evidentirano je 14 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

(Radio Vitez/MUP KSB)