OSVOJENA MEDALJA NA BALKANSKOM PRVENSTVU

Na 21.Balkanskom šampionatu za djecu do 14 godina koje se održavalo u Beogradu   u Srbiji od 27. do 29. maja 2016.godine, učešće je uzelo 11 zemalja  I to Turska, Srbija, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Kosovo  i Albanija.

Član karate kluba “MLADOST” Vitez, Mehić Enis je osvojio bronzanu  medalju u u kategoriji borbe dječaci 11 god.-40kg,

Enis je do medalje došao pobjedivši predstavnika Makedonije sa 4:0,  predstavnika Srbije sa 1:0 te s predstavnikom Crne Gore završio borbu rezultataom 0:0 gdje je za ulazak u finale izgubio na izglašavanje rezultatom 3:2 u korist predstavnika iz Crne Gore, da bi u repesažu za bronzanu medalju pobjedio Turskog predstavnika sa 5:0.

Takmičarka našeg kluba zauzela je peto mjesto u katama  djevojčice 13 godina, dok  su i ostali reprezentativci karate kluba “MLADOST” Vitez imali zapažene rezultate.

Šef stručnog štaba , g-din Aldin Adilović je zadovoljan rezultatom na ovom prvenstvu te upućuje iskrene čestitke reprezentaciji BiH koja je u ukupnom plasmanu zauzela visoku drugu poziciju iza Turske reprezentacije, a ispred domaće reprezentacije iz Srbije koja je završila na trećem mjestu.