Općoj Opasnosti nagrada za najbolji spot u 2015.

U emisiji Music pub na Drugom programu Hrvatskoga radija održana dodjela glazbenih nagrada za najbolju pjevačicu, najbolji videospot, te najbolju pjesmu 2015. godine.

Nagradu „Music pub“ za najbolji videospot u protekloj godini dobila je grupa Opća Opasnost za ekranizaciju pjesme “Za svaku tvoju suzu”. Uz glavne glumce Doris Pinčić Rogoznicu, Tomislava Bundića i Danicu Brnjić, u spotu je sudjelovalo preko 150 ljudi. Ovaj filmski prikaz sniman je na nekoliko lokacija u Županji, a njime se htjelo dočarati život u Slavoniji 1930-ih godina.

“Hvala na nagradi i na lijepim željama! Bilo je jako teško to realizirati, ali uz pomoć cijele ekipe i redatelja Marka Zeljkovića Zelje uspjeli smo iznijeti ono što smo zamislili”, rekao je Pero Galić. “Jako mi je drago da mi je pripala ova dužnost i da mojim Slavoncima i mojem Peri i slavonskom rocku uručim ovu nagradu”, rekao je direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

Pjevačica i glumica Renata Sabljak dobitnica je glazbene nagrade Music pub za najbolju pjevačicu 2015. godine. Prije no što joj je uručio nagradu, urednik i voditelj emisije Zlatko Turkalj, pustio je u eter snimku intervja s Gabi Novak u kojem naša glazbena diva hvali Renatinu izvedbu pjesme “Je suis malade” na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. “Iznenadio si me jako. Uvijek je lijepo čuti kada drugi govore o tebi. Kada čujem ljude kojima se ja divim i koji su meni oduvijek uzor, da je do njih doprlo ono što ja želim, onda je to – to. Hvala od srca, nisam se ovome uopće nadala”, kroz suze je rekla Renata.

Renata je u petak imala zapažen nastup s grupom Keops na Zagrebačkom festivalu. Često gostuje na festivalima i na gala koncertima uključujući inauguraciju predsjednice Republike Hrvatske, a svaki put kad se pojavi na pozornici zaradi ovacije publike. “Zapravo sve prepustim trenutku. Mislim da je to jako važno. Svaka pjesma prolazi kroz cijelo moje biće”, rekla je Renata i dodala da svaku izvedbu dugo priprema.

Renata Sabljak nastupila je uživo i u Music pubu. Uz gitarističku pratnju Nebojše Buhina, kojeg smatra svojom inspiracijom, izvela je “Thinking out loud” Eda Sheerana, “When love takes over” Davida Guette i Kelly Rowland, “Hedonism” Skunk Anansie, “Stairway to Heaven” Led Zeppelina, te “Little Wing” Jimija Hendrixa.

Prošlu godinu obilježilo joj je sudjelovanje u iznimo popularnom mjuziklu Mama Mia! Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u kojem igra ulogu Donne. “Ovom prilikom želim zahvaliti cijeloj ekipi, pogotovo dirigentu Dinku Appeltu, redatelju i koreografu Igoru Barberiću, kostimografkinji Mirjani Zagorec, te scenografkiji Dinki Jeričević. Želim naglasiti da je ova naša predstava dobila veliku čar zahvaljujući prijevodima kolege Dražena Bratulića. Te pjesme nije bilo lako prevesti, međutim, u spoju scena i pjevačkih songova, mislim da je napravio odličan posao”, rekla je Renata koja je tijekom svoje karijere dala i svoj glas likovima iz popularnih animiranih filmova.

Pjesmom godine proglašena je “Pođi na put” koju je grupa Fluentes snimila s Jelenom Radan. “Hvala cijenjenom žiriju! Pjesma godine! Ljudi, ne mogu vjerovati!” rekao je Goran Bošković. “Pjesma je nastala prije skoro 10 godina kada je moj prijatelj, iz nemogućnosti da ovdje nađe posao, otišao u Irsku. Ponudio sam ju Jeleni da ju objavi na svom albumu, a na kraju smo ju snimili zajedno. Pjesma je izašla u jeku egzodusa ljudi iz Slavonije, pa se je ispalo kao da je tada i nastala”, dodao je.

Izvor: cmc.com.hr