Lokalne vijesti

Općinsko vijeće Vitez održalo 31. sjednicu

Vijećnici Općinskog vijeća Vitez danas su održali 31. sjednicu na kojoj su razmatrali i jednoglasno usvojili Prijedlog programa rada Općinskog vijeća za 2016.g., te Prijedlog programa rada općinskog načelnika i službi za upravu, za narednu godinu.
Jednoglasno je usvojen Prijedlog budžeta za 2016.g., u kojem se navodi da su prihodi i primici u budžetu za 2016. godinu, planirani u iznosu od 6.842.000 KM. Također, jednoglasno je usvojen Prijedlog odluke o izvršenju budžeta Općine Vitez za 2016. godinu.
Prisutnim vijećnicima predstavljena je Informacija o procesu deminiranja, prikupljanja, skladištenja, transporta i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) za period od 30.09.2013. do 30.11.2015.g.
Na današnjoj sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog o razrješenju tri člana Općinske izborne komisije. Sa 15 glasova za, 2 suzdržana i sa 4 glasa protiv, usvojen je Prijedlog rješenja o imenovanju tri nova člana Općinske izborne komisije, a novoizabrani članovi su Ramajana Idrizović, kao predsjednica, te Slaven Garić i Bernard Mandić.
Jednoglasno je usvojen Prijedlog rješenja o izuzimanju neizgrađenog građevinskog zemljišta na lokalitetu garaža.
Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Regulacionog plana „Gornji Vitez“, usvojen je sa 18 glasova za, 1 suzdržanim, te 3 glasa protiv.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend