Oglasila se Bolnica Travnik: Pacijent i uposlenik prevezeni za Sarajevo, istraga će utvrditi uzrok nesreće

U povodu informacija objavljenih u medijima i na socijalnim mrežama, a vezanim za događaj koji se desio u Bolnici Travnik 18./19. aprila ove godine, kada su na Odjelu neurologije i psihijatrije ozlijeđeni pacijent i zaposlenik naše ustanove, informišemo javnost o sljedećem:

 

U za sada neutvrđenim okolnostima došlo je do zapaljenja kreveta pacijenta, koji je od posljedica otvorenog plamena zadobio tjelesne ozljede.

 

Napominjemo da je tokom ove incidentne situacije, i zaposlenik Bolnice također zadobio ozbiljne povrede, pa su nakon primarne obrade, po hitnoj proceduri obojica upućeni u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevu.

U skladu sa protokolarnom procedurom, JU Bolnica Travnik je o svemu odmah obavijestila nadležne policijske organe koji su poduzeli neophodne mjere, te do završetka njihove istrage JU Bolnica Travnik ne može davati više informacija.

Podsjetimo, u noći sa utorka na srijedu, iz još uvijek neutvrđenih razloga, došlo je do požara u kojem je, prema izjavama obitelji, vatrom zahvaćen/zapaljen Gabrijel Trbara iz Novog Travnika.

Gabrijel je u teškom stanju prevezen za Sarajevo, gdje je obavljena operacija i liječnici se još uvijek bore za njegov život. Obitelj i poznanici stradalog smatraju da nije u pitanju samozapaljenje.