Održano 16. kadetsko i 19. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne

16. kadetsko i 19. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 28. do 30. travnja.
Na prvenstvu je nastupilo 12 kadetkinja, 32 kadeta, 1 juniorka i 4 juniora iz 10 klubova. Igrao se Bergerov sustav, tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno 1 sat za cijelu partiju. Pobjednici po kategorijama osvojili su titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stječu pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.
Fantastičan rezultat ostvario je šahovski klub VITEZ 2013 koji je osvojio pet medalja, dvije zlatne, dvije srebrne te jednu brončanu medalju
U konkurenciji kadeta do 14 godina prvo mjesto superiorno bez izgubljene partije Ivan Marjanović
U konkurenciji kadetkinja do 16 godina Milena Bertović prvo mjesto
U konkurenciji kadeta do 10 godina Luka Šarić drugo mjesto
U konkurenciji juniora do 18 godina Antonio Josipović drugo mjesto i u konkurenciji kadeta do osam godina Vuk Domagoj treće mjesto.
Ovih pet igrača ŠK Vitez 2013 steklo je pravo natjecanja na Državnom prvenstvu a ovim fantastičnim rezultatom klub dokazuje ozbiljan rad s djecom te svjetlu budućnost Viteškog šaha.
Zahvaljujemo se načelniku Općine Vitez na financijskoj pomoci te očekujemo da će nas pratiti i u budućnosti poručili su iz ŠK Vitez 2013.