Održana svečana sjednica u povodu Dana općine Vitez

Povodom Dana općine Vitez danas je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća, kojom je predsjedao predsjednik Vijeća, Hidajet Sivro.

 

 

Općina Vitez svoj dan slavi upravo danas jer je 28.4.1952. god. Narodna skupština Narodne Republike Bosne i Hercegovine donijela Zakon o podjeli teritorije, čime je općina Vitez prvi put utvrđena kao teritorijalna, politička cjelina – jedinica lokalne samouprave s utvrđenim sjedištem općine i pripadajućim naseljenim mjestima. Općinsko vijeće Vitez u 2001. godini proglasilo je 28. travanj Danom općine Vitez.

Općinski načelnik, Tomislav Bošnjak-Matić u prigodnom je govoru nazočne upoznao s projektima, realiziranim u proteklom razdoblju, navodeći kako će se s aktivnostima na izgradnji Viteza, kao ugodnog mjesta za život svih građa, nastaviti i ubuduće.

Na današnjoj sjednici uručena su i općinska priznanja, plakete, a dobili su ih poduzeće UKRAS d.o.o. Vitez – za ukupan doprinos u razvoju unutarnje i vanjske trgovine; Muška pjevačka skupina Krčevljani – za postignute rezultate u sveukupnim tradicionalnim aktivnostima; te Senad Omanović – za postignute iznimne profesionalne rezultate. Posthumno priznanje općine Vitez uručeno je za doprinos u afirmaciji vrijednosti položaja i ugleda Viteza u zemlji i inozemstvu, Hamidu Topoljaku, uglednom planinaru i društvenom djelatniku.

Uz brojne dužnosnike sa svih razina vlasti u bIH, izaslanstvo Veleposlanstva RH u BiH, sjednici je i ove godine nazočilo izaslanstvo Grada Popovače, grada prijatelja Viteza, čiji je gradonačelnik Josip Mišković uputio čestitke svim Vitežankama i Vitežanima u povodu Dana općine.

(Radio Vitez)