Održana sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava BiH

U Neumu je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava BiH. Na sjednici je razmatrano aktualno političko stanje u Bosni i Hercegovini, a vezano uz nadolazeće lokalne izbore i sudjelovanje HSP BiH na njima.

Predsjedništvo je primilo k znanju informaciju predsjednika HSP BiH Stanka Primorca o razgovorima o okrupnjavanju pravaša u BiH te postignuti sporazum s vodstvom Hrvatskog pravaškog bloka o ujedinjenju.

Predsjednik Primorac je članove Predsjedništva HSP BiH informirao i o održanim razgovorima s predsjednikom HSP dr Ante Starčević BiH Milijanom Nakićem, te očekivanju obiju strana kako će rezultati istih dovesti do ojačanja pravaške opcije u BiH.

Razmatrana je i informacija o razgovorima s nekadašnjim članovima HSP BiH i njihovom ponovnom djelovanju kroz HSP BiH.

Predsjedništvo HSP BiH dalo je punu potporu predsjedniku HSP BiH Stanku Primorcu na urađenom, te na nastavku razgovora i s ostalim pravaškim opcijama kako na okrupnjavanju tako i zajedničkom djelovanju.

Predsjedništvo je primilo k znanju i informaciju o zaključcima donesenim na 9. sjednici HNS-a u Vitezu i mogućem zajedničkom djelovanju stranaka s hrvatskim predznakom na lokalnim izborima u BiH. Predsjedništvo je dalo potporu mogućem zajedničkom djelovanju u onim općinama u BiH gdje je hrvatski narod znatna manjina te u općinama gdje je dosadašnja pogrešna politika dovela do loših posljedica.

Predsjedništvo je informirano i o pripremama za izvanredni Sabor HSP BiH te o više ustrojbenih rješenja i imenovanja.