Održana Konstituirajuća sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH

U Tuzli je održana je I. Konstituirajuća sjednica desetog saziva Predsjedništva Mladeži HDZ BiH.

 

Na početku sjednice članovima Predsjedništva Mladeži HDZ BiH riječi dobrodošlice uputili su domaćini, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli Zvonimir Banović, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla Ivica Kovačević i predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Soli Nikica Vidović.

Nakon uvodnih riječi uslijedio je i radni dio sjednice na kojem je Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH usvojilo dokumente potrebne za sam rad Predsjedništva. Na sjednici je izabran novi Glavni tajnik Mladeži HDZ BiH Damir Šunjić, tajnik za međunarodnu suradnju Mladeži HDZ BiH Anđelka Jović, a ujedno su kooptirani i novi članovi u Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH, Suzana Krišto, Mara Šimić i Darko Sarić.

Predsjednik Mladeži, Mario Mikulić, istaknuo je da nije slučajno izabrana Tuzla kao mjesto gdje Predsjedništvo održava svoju prvu sjednicu, nego je upravo taj dolazak poruka kako Mladež HDZ BiH razumije težak položaj hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji te da će svojim djelovanje raditi na poboljšanju tog položaja.

„Pozicija mladih postaje sve odgovornija i vjerujem da ćemo zajedno, kao novo vodstvo Mladeži, ali i svaki član Mladeži HDZ BiH, raditi s istim ciljem jačanja pozicije hrvatskog naroda u BiH. U teškim vremenima za hrvatski narod potrebno nam je zajedništvo. Onda kada mislimo da nema izlaza, mi kao Mladež moramo iskazati posebnu hrabrost i spremnost da učinimo više nego do sada“, kazao je Mikulić.

U nastavku sjednice Predsjedništvo je pristupilo izradi Programa rada Predsjedništva Mladeži HDZ BiH za razdoblje 2017. – 2019. koji će odgovoriti stvarnim potrebama i problemima mladih u BiH. Predsjedništvo će u razdoblju do sljedeće sjednice sačiniti i Plan aktivnosti za 2017. godinu, kako bi što prije mogli nastaviti sa svojim aktivnostima na prostoru čitave Bosne i Hercegovine.

Nakon sjednice Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH posjetilo je i župnu crkvu u župi Rođenja Blažene Djevice Marije Husino.

(Mladež HDZ-a BiH)