Održana III. sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH u Ljubuškom

Proteklog vikenda Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH posjetilo je općinu Ljubuški gdje je održalo niz sastanaka i posjeta.

 

Posjet je započeo sastankom izaslanstva Mladeži na čelu s predsjednikom Mladeži HDZ BIH Mario Mikulićem s načelnikom općine Ljubuški i predsjednikom ŽO HDZ BiH ZHŽ Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OO HDZ BiH Ljubuški Tonijem Kraljevićem i predsjednikom OO Mladeži HDZ BiH Ljubuški Mladenom Bebek. Sudionici sastanka su razgovarali o aktivnostima u općini Ljubuški i cjelokupnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na mlade.

Nakon toga predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić i glavni tajnik Mladeži HDZ BiH Damir Šunjić su kao gosti prisustvovali sjednici OO Mladeži HDZ BiH Ljubuški na kojoj su razgovarali o položaju mladih u općini Ljubuški i projektima koje je uspješno realizirala Mladež HDZ BiH u Ljubuškom. Predsjednik Mikulić je pohvalio rad Mladeži u Ljubuškom, njihove dosadašnje aktivnosti i planove za buduće djelovanje.

Također, Predsjedništvo je održalo sjednicu Predsjedništva Mladeži HDZ BiH na kojoj se raspravljalo o provedenim, ali i budućim aktivnostima Mladeži HDZ BiH. Na sjednici je posebno pohvaljena realizacija ekoloških akcija za “Dan okoliša” i akcije darivanja krvi povodom “Dana dobrovoljnih darivatelja krvi”. Na kraju sjednice je usvojen je plan budućih aktivnosti.

Prije odlaska iz Ljubuškog Predsjedništvo je s domaćinima iz OO Mladeži HDZ BIH Ljubuški posjetilo dvije turističke atrakcije, Kulu Hercega Stjepana i vodopad Kravica koji oduševljava svojom ljepotom, a predsjednik Mikulić je izjavio:” Povijesna baština i prirodne ljepote općine Ljubuški su temelj na kojemu su mladi pomogli izgraditi turističku ponudu i stvoriti nova radna mjesta i samim time pomogli svojoj lokalnoj zajednici. Hercegovina ima ogroman turistički potencijal, a potrebno je da mladi objedine cjelokupnu turističku ponudu Hercegovine i ponude svijetu jedinstveni proizvod vjerskog, kulturnog, sportskog i rekreativnog turizma“.

S obzirom na to da je za vikend bila i obljetnica ukazanja Gospe u Međugorju Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH je obišlo svetište i pomolilo se zajedno s mnogobrojnim vjernicima koji pristižu iz svih dijelova svijeta.

1ljubuski7

1ljbuski2

1ljubuski3

1ljubuski4

1ljubuski5