Održana 8. sjednica Općinskog odbora HDZ BiH Vitez

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Vitez, u četvrtak, 14. travnja 2016. godine pod predsjedavanjem predsjednika Borisa Marjanovića održao je osmu redovitu sjednicu.

Tijekom jedne od točaka dnevnoga reda razgovarano je o pripremama za nastupajuće Lokalne izbore koji su planirani za mjesec listopad. Predsjedništvo OO HDZ BiH Vitez informiralo je članove Općinskog odbora s aktualnim stanjem na terenu s naglaskom na obilazak temeljnih ogranaka i članstva. Svi članovi i stupovi Stranke pozvani su na maksimalni angažman, a sve hrvatske institucije na odgovornost kada su u pitanju pripreme za Lokalne izbore s ciljem kvalitetnog izbornog rezultata na Lokalnim izborima, istaknuto je na sjednici.  Tim povodom kazano je kako je OO HDZ BIH Vitez otvoren za eventualni zajednički nastup sa svim hrvatskim strankama koje djeluju i rade u Vitezu.

Posebno zadovoljstvo izazvala je informacija o konačnom pokretanju projekta rekonstrukcije fasada u središtu grada, projekta koji su inicirali vijećnici HDZ-a BiH u Općinskom vijeću, a realizira se uz sudjelovanje žitelja Viteza. Isto tako, izraženo je zadovoljstvo intervencijama vijećnika HDZ-a BiH glede nelegalnog odlagališta otpada u krugu poduzeća „Impregnacija“, te se sinergijom OO HDZ BiH Vitez i mjesnog stanovništva krenulo u saniranje nelegalnog odlagališta otpada.

Na sjednici su u Općinski odbor kooptirani i predstavnici tri temeljna ogranka koji do sada nisu imali svoga predstavnika u Odboru, a riječ je o Mariu Marijoloviću iz Grgina Polja, Ani Omazić iz Nadioka, te Ivici Drmiću iz Donje Večeriske. Također, u OO HDZ BiH Vitez, kao zamjena za Mladena Babića priključena je Jasna Babić iz temeljnog ogranka Krčevine.

Članovi Općinskog odbora dali su punu potporu humanitarnoj nogometnoj utakmici za izgradnju nove lamele hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj. Sjednica je zaključena razgovorom o organiziranju obilježavanja 26. obljetnice OO HDZ BiH Vitez i Dana Općine Vitez.

 

(izvor: Odjel za informiranje

OO HDZ BiH Vitez )