Održana 10.jubilarna smotra folklora Vitez 2017

Ovogodišnja, deseta jubilarna smotra folklora, koja je održana u subotu, 19.08.2017.,okupila je deset kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine koja su se imala priliku predstaviti viteškoj publici u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu.
Tako su se na sceni redali folkloraši iz KUD-a “Mladost” iz Bosanske Otoke, KUD-a “Kozara” iz Kozarca (Prijedor), BKUD-a “Rahić” iz Rahića (Brčko), KUD-a “Biser” iz Tojišića (Kalesija), KUD-a “Mladi metalac” iz Hadžića, KUD-a “Ponos” iz Pribave (Gračanica), KUD-a “Šator paša” iz Šatorovića (Brčko), BZK”Preporod” iz Jajaca, KUD-a “Romi” iz Viteza, i naravno domaćina BZK”Preporod” iz Viteza.

Oficijelnom dijelu programa, koji je počeo u 20:00 sati, prethodio je svečani defile svih učesnika ulicama Viteza, a oko 300 folkloraša zaigralo je narodno kolo na glavnom gradskom trgu u Vitezu.

Smotru je otvorio predsjedavajući općinskog vijeća, gosp. Sivro Hidajet, a u revijalnom dijelu programa učešće su uzeli, primadona BH sevdaha, gospođa Hasiba Agić i humorista Ismet Horo.

Bitno je napomenuti da u deset godina, koliko se realizuje Preporodova smotra folklora, kroz grad Vitez prošlo je više od 50 različitih kulturno-umjetničkih društava i folklornih grupa iz 7 različitih zemalja.

Domaćin i organizator smotre, BZK”Preporod’Vitez, zahvaljuje se svim društvima koja su uzela učešće na ovogodišnjoj smotri.

Također BZK”Preporod’Vitez upućuje zahvalnost svim sponzorima, firmama,organizacijama i pojedincima koji su finansijski ili na bilo koji drugi način dali doprinos u organizaciji i realizaciji ovog projekta.