Odroni na brojnim dionicama, jaki udari vjetra u većem dijelu zemlje

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozorava se na jake udare vjetra u većem dijelu naše zemlje.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a posebno se izdvajaju magistralni putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Vardište, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum.

Osim odrona, skreće se pažnja i na moguće granje i oborena stabla uslijed jakog vjetra.

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

U tijeku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je promet na mostu reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog aktualnih radova izdvajaju se i magistralni putevi: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog prosvjeda u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje-Županja i dalje ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila.