Odlični rezultati Dejana Marjanovića na turneji u Srbiji

Nakon odličnog nastupa u Senti i osvojena 24 rejting boda, Dejan Marjanović, mladi šahista iz Viteza ostvario je još veći uspjeh na Prvom međunarodnom prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu. U konkurenciji 133 natjecatelja, među kojima je nastupio i veliki broj Velemajstora, Intermajstora i Fidemajstora četrnaestogodišnji Dejan Marjanović, 73. po rejtingu (2061 RP) osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 2 200 rejting poena.

Dejan je proglašen i najuspješnijim igračem do 14 godina, a u konačnom poretku Dejan je zauzeo 27. mjesto osvojivši pri tomu i novih 40 rejting poena.

Inače, ukupni pobjednik turnira bio je Velemajstor (GM) Kryakvin Dmitry iz Rusije (2603 RP)GM, drugo mjesto osvojio je velemajstor Dušan Popović (2564 RP), dok je treći bio velemajstor Siniša Dražić (2535 RP).

Ovi turniri bili su odlična uvertira i priprema Dejanu za nadolazeće ekipno seniorsko i pojedinačno kadetsko prvenstvo Herceg-Bosne. Naglasimo i to kako će Dejan Marjanović koncem listopada nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj.(vitez.info)