Odlična izvedba predstave “Tri jablana” GAK-a Županja na kazališnim danima u Vitezu

Predstava “Tri jablana” u izvedbi glumačkog ansambla Gradskog amaterskog kazališta Županja izazvala je puno emocija kod publike u Vitezu, koja je odličan nastup glumaca iz Županje honorirala dugotrajnim pljeskom. 

Predstava donosi vrlo emotivnu priču o majci kojoj pokojni sinovi dolaze „s onoga svijeta“ i kroz taj susret ona se vraća ne samo u zajedničku prošlost, već i u trenutke njihove smrti.

Najveća težina predstave je naravno na glavnoj glumici koju igra sama autorica velikom disciplinom koja ni u jednom trenutku ne dopušta da gluma krene prema patetici. Fini prelazi od bolnog plača kamenog lica do ozarenosti kad se sjeća lijepih trenutaka publiku ne ostavljaju ravnodušnom. 

Prizori prošlosti, praznina u sadašnjosti, melankolična slavonska pjesma što ju s vremena na vrijeme pjeva jedan od sinova koji je i u stvaranom životu volio pjevati pridonosi atmosferi. U vremenu u kojem se bojimo emotivnosti ova predstava ne srami se pokazati i ogoliti bol koja je potresna jer je izvedbeno čista, nepretenciozna i ne igra na prvu loptu.

Izniman nastup glumačkog ansambla pobudio je oduševljenje kod publike u kazališnoj dvorani u Vitezu, a za vrijeme predstave, pa i nakon nje bilo je i suza.

U predstavi “Tri jablana” igraju: Snježana Puljić, Franjo Frketić, Krešo Softa, Dejan Pejić, Josip Grgić, Katarina Mićanović i Jelena Maričić. Predstavu je režirao Marko Sabljaković, po tekstu Snježane Puljić.

(vitez.info)