Sport

Odigrana šahovska simultanka u Vitezu – FOTO galerija

U organizaciji udruge mladih ”Enter” Vitez u srijedu je u hotelu ”Vitez” odigrana šahovska simultanka koja je za cilj imala prikupljanje sredstava za odlazak na Svjetsko prvenstvo iznimno nadarenog mladog šahiste ŠK ”Vitez” i aktualnog šahovskog prvaka BiH do 14 godina, Dejana Marjanovića. Iz UM ”Enter” su izrazili zadovoljstvo brojem prijavljenih sudionika. Posebno raduje činjenica da su se pozivu odazvali vodeći sportski kolektivi, te time pokazali solidarnost i na neki način zajedništvo sporta u Vitezu.

Prijava po igrači iznosila je 100,00 KM, a simultanku je igralo ukupno 20 igrača te je prikupljeno ukupno 2000 KM što će značajno olakšati pripreme i odlazak Dejana Marjanovića na Svjetsko prvenstvo u Grčku. Predsjednik Udruge mladih ”Enter” Vitez, Ivan Sajević, se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ove simultanke te istaknuo: ”Vitez je još jednom pokazao kako ima veliko srce. Iznimno sam sretan što su se našem javnom pozivu odazvali sportski i kulturni kolektivi, poduzeća, ali i pojedinci. Ponosan sam što Vitez ima Dejana Marjanovića, iznimno perspektivnog i karakternog mladog sportaša i čovjeka te ovim putem želim naglasiti kako ćemo nastaviti i dalje pratiti i podržavati njegov rad. Nadamo se da će to napokon početi raditi i oni koji bi morali skrbiti o našem Dejanu, a tu prvenstveno mislim na vodstvo Šahovske unije BiH.”

Dejan Marjanović se zahvalio na pruženoj potpori te istaknuo kako će mu ona poslužiti kao dodatni poticaj da ustraje u daljnjem kvalitetnom radu te nastavi s kvalitetnim rezultatima. ”U ovom trenutku sve će biti podređeno nastupu na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj i ostvarivanju što boljeg plasmana, a nakon toga ću, ovisno o financijskoj situaciji, pokušati odigrati nekoliko turnira koji su neophodni kako bih mogao nataviti  zacrtanim četverogodišnjim planom i programom” rekao je još u izjavi za vitez.info Dejan Marjanović.

Inače, na šahovskoj simultanci su sudjelovali: Šahovski klub ”Vitez”, Hrvatski košarkaški klub ”Vitez”, Rukometni klub ”Vitez”, Nogometni klub ”Vitez”, Nogometni klub ”Šantići”, JP Elektroprivreda HZ HB, HKD ”Napredak” podružnica Vitez, ECOS Vitez, Nusret Baručija, Cvjećarna ”Iris”, Bojan Domić, Sportski savez KSB, Tihomir Egonjić, OO HDZ Vitez, Salon vjenčanica ”Bijela dama”, Udruga mladih ”Enter”, Radio postaja Vitez, Automerc ”Škoro”, Ljupko Sučić, Općina Vitez. Rezultat je bio u drugom planu, ali dodajmo kako je Dejan Marjanović bio uvjerljiv, uz 18 pobjeda ostvario je dva remija. Remijem se mogu pohvaliti NK ”Šantići” (Denis Marjanović) i Cvjećarna ”Iris” (Marija Mišković). (vitez.info)

 

{gallery}vijesti/simultanka{/gallery}

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend