Obrišite svoje poruke s tuđeg mobitela

TigerText je aplikacija u kojoj možete postaviti vremenski limit, po isteku kojeg će SMS koji ste poslali nestati iz vašeg mobitela, mobitela primatelja i sa svih servera kroz koje je prošla. Poruku se ne može proslijediti, pohraniti, a onda niti dobro prodati tabloidima. Princip rada aplikacije je jednostavan.

Zamislimo da slavni sportaš želi poslati SMS svojoj ljubavnici s iPhonea. Ljubavnica će dobiti zahtjev da na svoj mobitel instalira posebnu aplikaciju bez koje ne može pročitati poruku. Aplikacija će joj prikazati poruku ali ju neće spremiti na njen telefon, nego na TigerText server. Nakon što istekne vrijeme koje je sportaš definirao, poruka se briše sa servera i ljubavnica ju više ne može vidjeti.
Aplikacija čak ima i mogućnost brisanja poruke odmah po čitanju.

Iako aplikacija zvuči kao da je napisana za ljubavnike i špijune, to nije slučaj. Direktor TigerTexta, Jeffrey Evans, zamislio ju je kao aplikaciju koja štiti privatnost. U Europskoj uniji, pružatelji usluga mobilne telefonije i interneta dužni su zadržati poruke i e-mailove na određeno vrijeme, što se Evansu činilo kao kršenje privatnosti, pa je osmislio ovaj način komunikacije.

Aplikacija je besplatna za probu, a dalje će vas koštati 2.5 dolara mjesečno, što je mala cijena kad razmislite kakve posljedice mogu imati neke vaše poruke. Ime TigerText nastalo je prije skandala s Tigerom Woodsom, a tvrtka ga je odlučila zadržati.